Sporten gevaarlijk? Ga beginnen met hardlopen

Beginnen met Hardlopen is niet gevaarlijk!

Sporten is goed voor iedereen, maar aan alles zit natuurlijk wel wat risico. Zo ook aan sporten! Denk maar aan blessures. Dit zijn zeker dingen die je niet moet onderschatten. Vooral als je werk hebt waarbij je veel je lichaam moet gebruiken. Hoewel als je een been breekt zal een kantoorbaan ook niet makkelijk zijn om nog goed te kunnen uitoefenen. Sterker nog, ik heb werkgever meegemaakt die zelf mensen weigeren als ze op voetbal zitten!! Want stel je voor dat er iets gebeurd, dan zitten de werkgever met de gebakken peren! Belachelijk regel natuurlijk want dan zou je dus niet lekker kunnen sporten omdat bepaalde werkgever je dan weigeren. Dit lijkt me dan ook een vorm van discriminatie! En dus nog een risico van het sporten!

Maar goed, blessures kunnen voorkomen worden door goede voorbereidingen te treffen voor je gaat sporten. Zo is een goede warming up erg belangrijk en vergeet ook niet een cooldown te doen als je klaar bent met sporten. Ga dus bij het hardlopen bijvoorbeeld de laatste 5 minuten die je loopt steeds langzamer te gaan rennen! Ga je beginnen met hardlopen dan kun je de eerste paar minuten ook wat leuke rek en strek oefeningen doen. Hoe je dat allemaal kan doen staat in het boek ‘Hardlopend afslanken’. Daar bij denk ik dat als je wilt gaan sporten om wat gewicht kwijt te raken, je met hardlopen toch ook een stuk minder risico loopt op blessures dan bij voetballen. Dus waarom wachten met starten, en vandaag nog dat boek hier bestellen!

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>